Aankoopmakelaar Zwolle | Karssen Makelaars

Op zoek naar een aankoopmakelaar in Zwolle? Wilt u de beste deal voor het beste huis? Karssen Makelaars koopt regelmatig huizen aan. Dit doen wij anders en beter dan anderen. Hoe?

 

Met name in een hectische woningmarkt waarbij de vraag fors groter is dan het aanbod, is het voor kopers een zoektocht om het juiste huis te vinden. Wij weten als geen ander waar de huizen op de markt komen en volgen de woningmarkt dan ook nauwlettend. Of wanneer de woning net wat langer te koop zijn dan u bent gewend, waar liggen dan de kansen voor u? Wij helpen u in alle situaties inzicht te krijgen in uw kansen en mogelijkheden om tot de beste aankoop te komen. 

Hebt u eenmaal zelf al uw droomhuis gevonden, maar u bent een van de vele geïnteresseerden? Schakel juist ook dan de expertise in van Karssen Makelaars... U komt dan ongetwijfeld in een betere en meer zekere positie terecht met uiteindelijk altijd een positief resultaat! 

 

Wij werken nooit op no cure - no pay basis. Dit is gegarandeerd een reden om aan objectiviteit van een makelaar te twijfelen. Wij denken dat u gebaat bent bij een koopbeslissing waarin u volledig neutraal wordt geadviseerd. Daarom betaalt u Karssen Makelaars voor iedere bezichtiging die wij samen doen. De kosten hiervoor vallen mee en zijn op basis van kostprijs benadering. Van tevoren spreken wij altijd met u een pakkettarief af, zodat u weet waar u aan toe bent.

 

Wanneer u besluit samen met ons uw droomhuis aan te kopen dan gaan wij ons richten op de verkoper of zijn makelaar en zullen wij voor u de beste deal proberen te sluiten. Hierin is niet alleen het bedrag belangrijk. Ook uw voorwaarden om tot een zorgeloos proces te komen nemen wij hierin mee. Voor de aankoopbegeleiding rekenen wij in de meeste gevallen een pakkettarief inclusief het aantal bezichtigingen of we rekenen een percentage van de koopsom. Vooraf spreken wij met u af wat in uw geval de beste werkwijze is en wat onze exacte kosten zullen zijn. Wanneer wij een combinatie met de verkoop van uw huidige woning kunnen vastleggen, dan krijgt u van ons een mooie korting op de aankoopkosten.

 

Waarom een aankoopmakelaar?

  • Kopen tegen de scherpste aankoopprijs en beste voorwaarden. 
  • U krijgt inzicht in de reële marktwaarde van het object; 
  • U krijgt inzicht in belangrijke informatie zoals erfdienstbaarheden, mogelijke gebreken, bouwkundige staat, omgevingsfactoren;  
  • U koopt met meer zekerheid en treedt het gehele proces met meer zekerheden tegemoet; 
  • Tijdwinst door deskundige afwikkeling; 
  • Behartiging van uitsluitend uw belangen; 
  • Veelal wordt de makelaarscourtage al terugverdiend in het onderhandelingsresultaat!

De fases van aankoop

Zoeken, bezichtigen, onderhandelen en afhandelen.

Karssen aankoopmakelaar Zwolle helpt kopers bij het zoeken, bezichtigen en onderhandelen, geheel onafhankelijk en objectief. Wanneer een overeenkomst is gesloten met de verkoper helpt de makelaar ook bij de afhandeling van de aankoop, zoals het doornemen van de koopakte, afhandeling bij de notaris en sleuteloverdracht.

Fase 1 : Zoeken

Voor het zoektraject wordt gestart zal in een persoonlijk gesprek de woonwens in kaart worden gebracht en worden afspraken, zoals o.a. de makelaarscourtage, in een formele opdracht vastgelegd. De aankoopmakelaar maakt een inschatting van de intensiteit van de opdracht en zal aan de hand daarvan de definitieve makelaarscourtage vaststellen. Zodra er een woning conform de zoekwens in beeld komt bij de makelaar zal de kandidaat hiervan op de hoogte worden gesteld, meestal per mail via het NVM uitwisselingssysteem. Soms weet de makelaar al welke woningen er ‘binnenkort’ op de markt komen en in dat geval wordt u al eerder geïnformeerd dan dat de woning op Funda zichtbaar is.

 

Fase 2: Bezichtigen

De volgende stap is de bezichtiging. Veelal bekijkt u de woning eerst zelf en indien de interesse blijft dan gaat de makelaar mee met te tweede bezichtiging om te bekijken of de woning aan uw wensen voldoet. Wij zetten de ‘roze bril’ even af en bekijken en beoordelen het object objectief. Na de bezichtiging worden alle voors- en tegens op een rij gezet en geven wij advies over:

• de waarde van de woning en eventuele aanhorigheden 

• bouwtechnische staat op hoofdlijnen

• het wel of niet laten uitvoeren van een bouwkundige keuring 

• bijkomende kosten als erfpacht, VvE, onroerendezaakbelasting (OZB) en verbouwingskosten 

• lokale regelgeving en/of ontwikkelingen

Fase 3: Onderhandelen

De derde fase is de onderhandeling. Voordat de onderhandeling wordt gestart, zal de onderhandelingsstrategie worden bepaald. Als de woning al langere tijd op de markt is, kan het onderste uit de kan worden gehaald. Maar als er veel kapers op de kust zijn is het wellicht verstandig direct een hoog bod te doen of tegemoet te komen in wensen van de verkoper. Gewenste voorwaarden zoals de datum van sleuteloverdracht, ontbindende voorwaarde van financiering of een voorwaarde van bouwkundige keuring kunnen hierin een belangrijke rol voor beide partijen spelen. Welke onderhandelingsstrategie er ook wordt gekozen, de aankoopmakelaar neemt het gehele onderhandelingsproces uit handen.

 

Fase 4: Afhandelen

Wanneer de onderhandelingen zijn afgerond en de verkoper officieel akkoord is gegaan, is de fase van afhandelen begonnen. De koper maakt afspraken met de bank of hypotheekadviseur over een gunstige hypotheek en gaat op zoek naar een notaris om de formele overdrachtsakte en hypotheekakte op te laten stellen. De aankoopmakelaar zal u helpen bij het vinden van een geschikte taxateur, notaris en financieel adviseur.

Vervolgens draagt de aankoopmakelaar zorg voorj: 

• het controleren van de voorlopige koopakte en alle bijlagen;

• de voorbereiding van de overdracht (o.a. check op documenten van de notaris);

• het inspecteren van de woning voor transport, samen met de koper(s);

• sleuteloverdracht

aankoopmakelaar zwolle

"

Het geld dubbel en dwars waard"

Vraag een offerte aan


Verkoop Koop Taxatie Huur Contact